Exista un loc unde puteti afla INSTANTANEU
raspunsul la orice intrebare de legislatia muncii!

Acest loc este www.PortalCodulMuncii.ro, portalul unde 25 de specialisti cu o vasta experienta practica va raspund la orice intrebare concreta pe care o aveti, referitoare la:

• contracte de munca
• concedii
• contributii
• salarizare
• pensii
• somaj
• resurse umane etc.


In portal sunt postate in acest moment peste 37.000 de intrebari si solutii, astfel incat e foarte posibil ca intrebarii dvs. sa i se fi raspuns deja.

O simpla cautare dupa cuvantul-cheie care va intereseaza si puteti afla ca problema dvs. a mai fost si problema altcuiva si ca raspunsul primit este exact cel pe care il cautati.

OFERTA SPECIALA valabila 7 zile! ECONOMISITI 421 lei!

Beneficiati de pretul redus de 949 lei + 5% TVA = 996.45 lei pentru un abonament pe 12 luni, fata de pretul standard de 1417.5 lei

Saptamana aceasta beneficiati de un CADOU foarte
util in activitatea dvs.: 
Ghid practic de salarizare


Abonati-va la www.PortalCodulMuncii.ro pentru acces permanent
timp de 12 luni la zeci de mii de spete rezolvate de legislatia muncii!In acest moment in portal sunt postate peste 37.000 de raspunsuri la intrebari adresate deja de omologii dvs. de la alte firme.

Si spunem ca “in acest moment” deoarece portalul se imbogateste zilnic cu noi si noi intrebari (si cu raspunsurile aferente, desigur!). Iata, spre exemplificare, cateva dintre situatiile cu care se confrunta alti oameni de HR:

Probleme care pot fi si problemele dvs.!

1. Vanzatoare care fura
“Avem un magazin si, deoarece suspectam vanzatoarele de furt, am montat camere video de supraveghere fara stirea acestora. Suspiciunea s-a confirmat. Patru vanzatoare de pe o tura sunt filmate si inregistrate cum la sfarsitul programului isi impart bani din incasari intre ele. Poate fi folosita aceasta caseta pentru demonstrarea vinovatiei? Care este procedura legala de desfacere a contractelor de munca pentru furt?”

2. Informatii confidentiale din dosarele de munca
“Informatiile continute de dosarele personale ale salariatilor pot fi considerate informatii confidentiale? Intreb acest lucru intrucat unii membri ai CA cer periodic informatii cuprinse in aceste dosare.”

3. Concediu medical intrerupt
“Un salariat primeste un certificat de concediu medical de miercuri pana vineri, apoi inca un certificat, de luni pana joi, pe care medicul mentioneaza ca fiind in continuare. Se poate considera ca cele doua concedii medicale sunt fara intrerupere, tinand cont ca intre ele sunt doua zile nelucratoare (sambata si duminica)?”

4. Concediu crestere copil acordat tatalui
“Eu, ca angajator, sunt obligat sa aprob cererea de intrare in concediu de crestere copil a tatalui si sa il tin in firma inca 6 luni dupa cei 2 ani? Ma obliga legea sa fac aceste lucruri?”

5. Program de lucru atipic
“Este legal un program de lucru de 24 de ore cu 72 de ore libere in ture de 4 persoane? Se poate reglementa acest program, daca este legal, prin Regulament intern si Dispozitia conducatorului institutiei?”

6. Corectie ReviSal
“La inregistrarea in Revisal a unui contract individual de munca (CIM) s-a operat gresit ca "nedeterminat", corect era CIM "determinat"(de la 01.09.2016 pana in 30.11.2016). Greseala a fost constata in data de 27.09.2016. Dupa ce s-a corectat durata contractului, ce data se va inscrie in rubrica "data la care produce efecte"?”

7. Venituri din dividende
“Pentru dividendele ridicate de un asociat care are si contract de munca part time (2 ore) se plateste CASS?”
 

Cine sunt specialistii care va ofera solutiile?

Raspunsurile va sunt oferite de cele mai in masura persoane sa faca acest lucru: specialisti pentru care legea nu are secrete, oameni conectati direct la factorii de decizie din Ministerul Muncii si care cunosc “din interior” tendintele si proiectele de modificare a legislatiei, cu mult inainte ca acestea sa apara in Monitorul Oficial. Ca sa dam doar cateva nume:
 • Gabriela Dita - consilier juridic, licentiata in stiinte juridice, cursuri postuniversitare de dreptul muncii Academia de Politie „Alexandru Ioan Cuza”, Master „Relatii de munca si industriale”  - Universitatea Bucuresti, experienta profesionala de 17 ani in domeniul dreptului muncii si al asigurarilor sociale, consultanta de specialitate, lector Seminarii  organizate de Rentrop & Straton
 • Ana Bontea – negociator in comisiile de munca, director al Departamentului Juridic si Dialog Social din cadrul Consiliului National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania
 • Rodica Mantescu - sef departament juridic al unei mari confederatii sindicale
 • Constantin Pulbere - peste 7 ani vechime in specialitate juridica; consilier juridic in cadrul Ministerului Mediului si Gospodaririi Apelor, Directia Legislatie Orizontala si Reglementari, expert in domeniile: relatii de munca si industriale, si mediu;
Acesti specialisti va ofera cu profesionalism maxim solutiile dorite.

Puteti accesa fiecare intrebare si raspuns
din toate domeniile existente in portal!


De exemplu, daca sunteti interesat de probleme si solutii privind salarizarea salariatilor-pensionari, puteti fie sa dati clic pe domeniul "Salarizare" din meniul portalului, fie sa introduceti expresia “salariati pensionari” in campul de cautare dupa cuvinte-cheie. In ambele situatii, pe ecran vor aparea toate intrebarile si raspunsurile postate la momentul respectiv in portal cu privire la aceasta tema.

Puteti trimite propriile dvs. intrebari!

Daca niciuna dintre intrebarile aflate in sectiunea care va intereseaza nu se aseamana cu problema cu care va confruntati, puteti trimite intrebarea dvs. dand clic pe sectiunea "Adreseaza o intrebare", aflata in partea stanga-sus a ecranului.

Completati campurile obligatorii, apoi apasati butonul “Trimite”. Odata inregistrat, veti primi un mesaj de confirmare/activare cont pe adresa de email furnizata, iar raspunsul il primiti direct in casuta dvs. de email, in cel mai scurt timp.

  ATENTIE! Beneficiati si de consultanta personalizata GRATUITA telefonic, in fiecare marti, in intervalul 15:00-17:00.
  

Care este parerea abonatilor la www.PortalCodulMuncii.ro
despre serviciul de consultanta oferit?


"Portalul dvs. ma scoate de cel putin 2-3 ori pe zi din incurcatura. Ma ajuta enorm si faptul ca vad cu ce probleme se confrunta alti manageri HR, experientele lor sunt foarte relevante.”

Dana Vladescu, Bucuresti


"Ori de cata ori deschid portalul si dau o cautare dupa o tema care ma intereseaza – CIM, contributii, abatere disciplinara – am senzatia ca particip la un seminar pe tema respectiva, intr-atat de multe si de sugestive sunt spetele rezolvate. O treaba excelenta!”

Marcela Tudoras, Timisoara


“Apreciez foarte mult consultanta telefonica. Mi s-a intmplat frecvent ca specialistul cu care am stat de vorba sa imi semnaleze, in afara subiectului discutiei, aspecte legislative foarte importante, la care nu ma gandisem.”

Cristian Motoescu, Bucuresti
 

Un alt avantaj major oferit de
www.portalcodulmuncii.ro!


Ca angajator, v-ati lovit desigur de necesitatea de a intocmi/redacta/completa periodic tot felul de acte si formulare. O treaba plictisitoare, enervanta, mancatoare de timp, dar… obligatorie.

Abonati-va la serviciile oferite de www.PortalCodulMuncii.ro si ati scapat de chin! Portalul va ofera o multime de modele gata scrise, care acopera cele mai des intalnite situatii. Un simplu copy/paste si problema a disparut! Gasiti in portal:

1.000 de modele de fise de post

Abateri disciplinare
 • Model Convocare cercetare disciplinara
 • Model Decizie numire comisie cercetare disciplinara
 • Model decizie de concediere
 • Model Proces-verbal desfasurare cercetare disciplinara prealabila
 • Model Referat abatere disciplinara

Angajare
 • Model Contract de munca temporara
 • Model Contract de munca cu timp partial
 • Lista documente necesare pentru obtinere autorizatie de munca (angajare straini)
 • Cerere de acordare autorizatie de munca (pentru angajare straini)
 • Contract de confidentialitate
 • Instiintare ANOFM privind locurile de munca vacante
 • Model Act aditional la contractul individual de munca pentru folosinta autovehicul
 • Model Act aditional cu clauza de confidentialitate

Clauza de mobilitate
 • Model Act aditional cu clauza de mobilitate

Clauza de neconcurenta
 • Lista documente solicitate la angajare

Codul muncii
 • Model contract de administrare

Formare profesionala
 • Model act aditional cu clauza de formare profesionala

Incetare CIM
 • Model demisie

Modificare Contract individual de munca
 • Model Act aditional la contractul individual de munca

Suspendare CIM
 • Model Decizie suspendare CIM - concediu crestere copil
 • Model de Decizie suspendare CIM cu acordul partilor


OFERTA SPECIALA valabila 7 zile!

Beneficiati de pretul redus de 949 lei + 5% TVA = 996.45 lei pentru un abonament pe 12 luni, fata de pretul standard de 1417.5 lei. ECONOMISITI 421 lei!

   
35.000 de probleme sensibile create de actuala legislatie a muncii
(inclusiv de Noul Cod Fiscal), solutionate de specialisti de top !

Abonamentul dvs. la www.PortalCodulMuncii.ro va permite accesul imediat la aceste 35.000 de solutii!Cu tot respectul pentru decizia dvs.,


Maria Ungureanu
Divizia Editoriala Legislatia Muncii
  Rentrop & Straton


Formular de comanda

Bifati produsele dorite:


Persoanele care au comandat produsul Portal Codul muncii (abonament pe 12 luni) au fost interesate si de:


Va rugam completati

* Campurile marcate cu steluta sunt obligatorii!
Nume*
Prenume*
Telefon  
E-mail*
Regulamentului UE 679/2016 sunt de acord ca SC Rentrop & Straton S.R.L. sa colecteze si sa prelucreze datele din formular in scopuri comerciale.

termenii si conditiile site-ului!

* Pentru produsele in format digital, la cererea clientilor, Rentrop&Straton a decis sa ofere posibilitatea utilizarii produselor pe 3 computere diferite.